Udskriv
 

Forsyning i et historisk perspektiv

Forestil dig at skulle undvære strøm og rindende vand i hjemmet i en uges tid eller mere. Meget få mennesker i det moderne Danmark har prøvet – eller tænkt over – hvad det vil sige at bo i et hjem uden elektricitet og rindende vand. Ingen vand – intet toilet og bad. Ingen strøm – ingen lamper, hårde hvidvarer eller computere/ipads/mobiler.

Kom ud i Grevemosehus og bliv klogere på hvor stor en forandring det var for vores dagligdag, da man begyndte at føre elektricitet og rindende vand ind i vores hjem for 70-100 år siden.

På denne læringsaktivitet får eleverne et historisk perspektiv på hjemmets forsyningsveje
Om aktiviteten

Sted:

Grevemosehus

Målgruppe:

3. klasse, 4. klasse

Fag/læreplan:

Skolefag: Natur/teknologi, Skolefag: Historie
J
F
M
A
M
J
J
A
S
O
N
D


Varighed:

3-4 timer

Mål:

Læringsmål:
- Eleven kan fortælle om hvordan man lavede mad, varmede huse op og klarede den personlige hygiejne i tiden før vi fik elektricitet og rindende vand i hjemmet
- Eleven kan drage sammenligninger mellem nutidens hjem og hjem uden indlagt elektricitet og rindende vand
- Eleven kan lave en model af hjemmets forsyningsveje før og efter der blev indlagt elektricitet og vand i vores hjem

Drejebog:

Forløbet indledes med en dialog/aktivitet, hvor eleverne spores ind på hvor stor betydning elektricitet og rindende vand i dag har for vores hjem og dagligdag.

Herefter arbejdes der i mindre grupper med forskellige aktiviteter knyttet til emnet.
- eleverne går på ”opdagelse” i den historisk indrettede skovløberbolig og undersøger hvordan man lavede mad, holdt varmen og hvad man gjorde uden et badeværelse omkring år 1900
- eleverne sammenligner den gamle skovløberboligs forsyningsveje med deres egne hjems og tegner modeller af de to hjems ”forsyningsveje”
- eleverne laver hands-on aktiviteter i tilknytning til emnet (f.eks. hugger brænde, laver mad på brændekomfur, vasker tøj med vaskebræt el.lign.) 
Booking
Du kan booke læringsaktiviteten her hvis du er fra en folkeskole i Rudersdal, Lyngby eller Gentofte Kommuner. Er du fra en anden målgruppe, skal du sende os en mail.
 
Husk
En stor del af forløbet foregår udendørs, så husk tøj og sko efter vejret
 

 
 
 
Naturskolerne.dk       Tlf. 45 80 59 26       mail@naturskolerne.dk       Raadvad 50, 2800 Lyngby