Udskriv
 

Hjortenes brunst, Kronvildt. Adfærd og naturlig selektion.

Naturskolens beliggenhed ved Dyrehaven giver mulighed for at studere kronvildtet, når de er i brunst. Brunstkampene giver naturligt afsæt til diskussion og forståelse af evolutionære mekanismer og naturlig selektion. Vi tager på ekspedition med cykler og kikkerter og kigger nærmere på dyrenes adfærd i Dyrehaven
Om aktiviteten

Sted:

Raadvad Naturskole

Målgruppe:

5. klasse, 6. klasse, 7. klasse, 8. klasse, 9. klasse

Fag/læreplan:

Skolefag: Natur/teknologi, Skolefag: Biologi
J
F
M
A
M
J
J
A
S
O
N
D


Varighed:

3-4 timer

Drejebog:

Efter et kort oplæg om evolution, hjorte og brunst, cykler vi til hjortenes brunstpladser i den sydlige del af Dyrehaven. Vi observerer parringsadfærd og kampe mellem hjortene og relaterer til begrebet selektion og teorien om "den bedst tilpassede overlever".

Mere om aktiviteten:

Kronvildtet er normalt i brunst i uge 38 - 41.

Ideer til forløb: Kan med fordel være en en del af et forløb om naturforvaltning eller hjortenes adfærd sammenholdt med menneskets adfærd. 
Booking
Du kan booke læringsaktiviteten her hvis du er fra en folkeskole i Rudersdal, Lyngby eller Gentofte Kommuner. Er du fra en anden målgruppe, skal du sende os en mail.
 
Bemærk
Klassen skal være på cykel, da vi skal langt omkring.

Turen kan gennemføres på egen hånd. Vi hjælper gerne med kikkerter og ideer. Skriv I kommentarfeltet, hvis I ønsker at gennemføre på egen hånd (dvs. uden teoretiske oplæg og naturvejlederens koblinger til teori).
 
Turmateriale
Lars Gejl har skrevet bogen "Kronhjorten" med mange flotte fotos og John Larsson har lavet undervisningsmaterialet "Hjorte på nært hold". Desuden bogen "Dyrehaven" af Torben Christiansen.
 

 
 
 
Naturskolerne.dk       Tlf. 45 80 59 26       mail@naturskolerne.dk       Raadvad 50, 2800 Lyngby